5 предимства на модерните плъзгащи врати

сеп. 24, 2022Блог

При обзавеждане на ново жилище или основен ремонт, трябва да помислите за всичко, за да си осигурите комфорта, който Ви е липсвал преди. Детайлите, които изпълват списъка Ви със задачи, няма да са никак малко, но сред приоритетните попадат интериорните врати. Като част от всяка стая, те трябва да бъдат функционални, да пасват на интериора и да отговарят на изисквания Ви по всеки критерий.

Днес ще обърнем внимание на модерните плъзгащи врати, които са все по-предпочитано решение от много домакинства. Защо? Ще разберете в следващите редове.

плъзгащи врати

5 предимства на плъзгащите врати

1.Спестяват пространство

Ако имате жилище с по-малка квадратура, плъзгащата врата би била чудесно решение. Тя не се отваря на панти, както стандартните врати, а посредством плъзгане върху релси. Така например може да разделите хола и кухнята, докато приготвяте храна, а после да ги обедините в просторно помещение за максимален комфорт на Вашите гости.

2.Улесняват придвижването

Можете да отворите вратата с едно движение! Това е страхотно удобство, ако бързате или ако вкъщи има малки деца, които се затрудняват с отварянето на класическите врати. Интериорните плъзгащи врати са практичен избор и ако у дома живеят хора със затруднено движение, които не могат лесно да преминават през високи прагове.

3.Внасят стил и елегантност у дома

Този тип интериорни врати са с изключително модерен дизайн. Те са като произведение на изкуството, което създава уют и хармония вкъщи. Освен това могат да бъдат изработени от дърво, стъкло, МДФ или комбинация от материали – за всеки вкус и предпочитания.

4.Монтират се лесно

Монтажът на всички плъзгащи врати се случва в няколко лесни стъпки, които може да преминете и сами, ако в момента нямате възможност да повикате майстор. Първо, трябва да поставите релсите, после да поставите рамката на вратата в стената. След това идва ред на инсталиране на крепежните елементи и накрая – на поставянето на вратата в релсите, по които се плъзга.

5.Поддържане на подходяща температура у дома

Тези интериорни врати поддържат уюта вкъщи през всеки сезон. С тях през лятото ще Ви бъде прохладно, а през зимата – топло. Освен това имат и добри звукоизолиращи свойства. Titan Doors предлага изработване на модерни плъзгащи врати според Вашите персонални изисквания и нужди. Създаваме впечатляващи модели, предлагащи разнообразие и функционалност.

В случай че имате индивидуална идея, ще я подкрепим напълно с доза креативност, за да създадем вратата, която най-добре подхожда на Вас и Вашия дом!