5 типа интериорни врати за хол и как да изберем правилната

окт. 18, 2023Блог

Ако трябва да посочим една стая от дома, която символизира уюта, спокойствието и веселбата едновременно, това ще бъде холът. Всички семейни празници, събирания с приятели, вечери пред телевизора се случват именно там. Ето защо, когато обзавеждате и планирате интериора му, е важно да изпипате всичко до последния детайл – предлагаме да започнете с интериорните врати.

5 типа интериорни врати за хол

Интериорните врати не са просто преход от една стая към друга. Те са нейният завършек и допринасят за уютната атмосфера. Ето защо при избора им трябва да имате предвид както вида, така и цвета на вратата.

В следващите редове ще Ви предложим няколко интериорни врати за хол, които придават модерен вид на стаята и в същото време Ви осигуряват комфорта, от който имате нужда.

интериорни врати за хол

1.Сгъваеми врати

Изключително интересни и удобни врати, подходящи и за по-малко пространство. Дават възможност за пълно оползотворяване на квадратурата. Често се ползват за разделяне на две съседни стаи – например хол и кухня. Можете да постигнете страхотен ефект и ако изберете такъв тип врати с остъкление, през което да виждате съседната стая.

2.Портални врати

Създават усещане за пространство, пропускайки светлината в хола. В същото време са много стилни и дават възможност за гъвкави решения – добавяне на стъкло, декорации, изработване в различни цветове и т.н.

3.Плъзгащи врати

Изглеждат елегантно и луксозно, спестяват пространство и са много удобни. Подходящи са за по-големи пространства и определено са сред най-красивите интериорни врати за хол. Те могат да бъдат изработени с едно или две крила и са практичен и функционален избор.

4.Стъклени врати

Те са изключително елегантно решение за хола, създавайки усещане за простор и светлина. Тук отново имате избор между различни решения по отношение на стъклото – мат, принт или прозрачно, различен цвят на стъклото, както и частично или цялостно остъкление.

5.Дървени врати

Няма как да пропуснем и интериорните врати от различни видове дърво – бук, дъб, череша и т.н. Те са модерен начин да пренесете частица от природата у дома. Създават неподправен уют и луксозно усещане. Освен това можете да избирате от широка гама цветове, в които една врата може да бъде боядисана.

Ако търсите вдъхновение и идеи за Вашите интериорни врати, се свържете с Titan Doors. Предлагаме различни видове висококачествени и модерни врати и даваме възможност за изработване по индивидуален проект!