Интериор и врати – как да ги съчетаете по най-добрия начин

окт. 18, 2023Блог

Най-приятната част от ремонта или покупката на жилище може би е неговото обзавеждане. Времето, в което избирате внимателно всички мебели, подбирате цветове и материали. Ако този момент предстои за Вас, вижте нашите съвети за правилно съчетаване на интериор и врати.

Няколко съвета за правилно съчетаване на интериор и врати

Как да постигнете едновременно хармоничен и естетичен вид вкъщи? На първо място с правилната комбинация между интериора и вратите у дома. Ето нашите полезни съвети по темата!

Съчетание между под и врати

Като отправна точка за постигането на стилен и уютен дом можете да поставите подовата настилка. Сред най-предпочитаните са паркет и ламинат, които се съчетават с почти всички видове интериорни врати. Тук е важно да не търсите абсолютно един и същи цвят, защото има риск подът и вратите да се слеят. Вместо това заложете на приятно съчетание между тях. Например можете да изберете светъл под и по-тъмна врата. Ако предпочитате тъмен под, подберете врата в сив или бял цвят.

интериор и врати

Съчетание между дограма и врати

Определено ще направи впечатление, ако съобразите точно тази комбинация. Повечето компании днес предлагат богато цветово разнообразие както при дограмата, така и при вратите, което ще Ви улесни в тази посока. Например ако имате дървена дограма, можете да заложите на врата от естествен фурнир. Ако пък дограма е бяла, врата в същия цвят би била добър избор.

Съчетание между форми и врати

Тук имаме предвид различни декоративни форми както върху мебелите, така и върху самите стени и таван. Ако имате преобладаващи, например овални или квадратни, можете да изберете интериорни врати с такъв тип фрезовки.

Съчетание между мебели и врати

Тук поддържането на баланс е по-трудно, тъй като ако си харесате мебел, която е удобна и функционална, едва ли ще съобразите дали цветът ѝ подхожда на този на вратата. Все пак, ако в дома Ви преобладават бели мебели например, можете да изберете и такива врати. Това важи и ако жилището Ви е в по-тъмната гама. Важното е цялото му оформление да Ви допада и да Ви кара да се чувствате спокойно и уютно.

Titan Doors предлага различни възможност за комбиниране на интериор и врати. Това постигаме чрез производство както на класически, така и на нестандартни интериорни врати. Потърсете ни при нужда от съвет!