Избор на входна врата според Фън Шуй

мар. 13, 2024Блог

Китайското изкуство Фън Шуй е насочено към живеене в позитивна и здравословна сред чрез специално подреждане на дома и не само. Тази източна философия се основава на принципи за движение на енергия, според които човек може да получи всичко, което желае. Що се отнася до жилището Ви, има много интересни закономерности, които могат да допринесат за реализиране на Вашите желания. И по този повод – откъде другаде да започнем, ако не от правилния избор на входна врата!

Входната врата е „порталът“ към Вашия дом. Оттам може да влезе както положителна, така и отрицателна енергия. Ето защо е добре да знаете как да се предпазите и как да почистите дома от неблагоприятни вибрации. За да привлечете позитивни неща вкъщи пък имат значение цветът, материалът, посоката и елементите на различните входни врати.

избор на входна врата

Избор на входна врата според посоката на отваряне

Според древното учение, входната врата показва накъде върви животът на хората, обитаващи жилището. Вратата трябва да се отваря навътре – за да задържа късмета и положителната енергия. Тя трябва и да е с най-големи размери от всички останали врати, за да им най-силна енергия. Ако вратата Ви е близо до асансьор или стълби, е хубаво да има праг пред нея за запазване на здравето вкъщи.

Материал на входната врата

Когато Ви предстои да направите избор на входна врата, Фън Шуй препоръчва да се насочите към естествените материали като дърво например. В случай че искате да заложите на блиндирана, стоманена или метална врата, изберете такава с добри шумо- и топлоизолиращи свойства, както и с многоточково заключване.

Цвят на входната врата

Той е тясно свързан с посоката на вратата. Ако входната Ви врата гледа на север, подходящи нюанси за нея за синьо, бяло и черно. За източни врати зеленото е добър избор, а за западни – металическите тонове. За врата, насочена на юг, изберете червеното. Топлите цветове като кафяво и жълто също са добър вариант.

Освен цвета, е важно да почитате входната си врата, като я поддържате чиста и красива. Така че не пропускайте да я украсите с нещичко според предстоящия празник!

Елементи на входната врата

Ако имате звънец, той трябва да работи – по възможност с приятен за Вас звук, който да Ви известява за пристигнали гости. Ако пък на вратата има „чукче“, нека то бъде разположено на удобно място. Можете да сложите и живо зелено растение пред вратата, ако имате достатъчно място.

В случай че търсите нова входна врата за Вашия дом, ще се радваме да бъдем полезни. Titan Doors предлага разнообразие от модели, както и възможност за изработване по поръчка според Вашите нужди… и според Фън Шуй, разбира се!