Как да изберем цвета на интериорните врати?

мар. 19, 2023Блог

На прага сте да сбъднете мечтите си за ново жилище или освежаващ ремонт, който да придаде различно усещане в дома Ви? Една от важните, но пренебрегвани задачи в този случай е прецизният избор на интериорни врати. Докато повечето хора оставят това решение за накрая, ние Ви препоръчваме да не пренебрегвате въпроса, тъй като вратите във всяко едно помещение са част от цялостната дизайнерска концепция на пространството.

Най-важното е да си отговорите какъв цветови климат желаете да има стаята. Дали искате интериорната врата да е незабележима или да изпъква и да бъде акцент или да се съчетава добре с останалия интериор. Има няколко практични съвета, които може да следвате.

Избор на интериорни врати – възможности безкрай

Една от модерните концепции в интериора е тази за невидимите интериорни врати. Прилага се само, ако вратите са част от ламперия или с т.нар. скрити или тапетни врати. Тогава цветът и формата на вратата не се отличават от растера на стената. Така се създава хармония, а решението придава истинска модерна визия на стаята. Подходящо е, когато в помещението има повече от една врата или пък просто така Ви харесва.

избор на интериорни врати
Едно много стилно и предпочитано решение е да съчетаете цвета на интериорните врати с первазите. Получава се красив, изчистен интериор, като вратата се отличава сравнително добре от цвета на стените и от този на пода.

Може би най-модерният подход е този, в който интериорните врати силно се отличават от всичко останало в стаята. Те се превръщат в основен или допълнителен акцент в дизайна на помещението и изпъкват с нетрадиционния си вид. На пазара се предлагат множество опции, но трябва добре да прецените какво желаете, защото обикновено тези врати се поръчват специално и съответно – ще трябва да платите повече. В крайна сметка няма „правилно решение“ – възможностите са необятни и всичко зависи от Вашия вкус и предпочитания.