Какво трябва да имате предвид при избора на входни врати за къща?

сеп. 20, 2022Блог

Входните врати не само осигуряват на дома сигурност и функционалност, но и са едно от първите неща, които гостите виждат. Те са ключов елемент от екстериорния дизайн и говорят много за Вашия дом и стил.

Изборът на правилните входни врати за къща е от решаващо значение – както за безопасността, така и за цялостната Визия на екстериора.

входни врати за къща

Как да изберем подходящи и качествени входни врати за къща?

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при покупката на входни врати, и ние сме Ви подготвили някои от тях:

МАТЕРИАЛ И КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ

Двата основни материала, използвани за входни врати за къща, са метал и дърво. Дървото предлага елегантен и красив външен вид, но дървените врати изискват редовна поддръжка – лакиране или боядисване, за да се запазят във времето. Дълготрайността им може да бъде повлияна от слънчевата светлина, дъжд, градушка, вятър и екстремни температури, които могат да причинят избледняване, разцепване и гниене.

Ако все пак сте решили, че искате такъв тип врата, е важно къщата Ви да има козирка, която да я предпазва от различните метеорологични условия.

Блиндираните врати, направени от метал и покрити с фурнир от естествена дървесина или ламиниран MDF, придават на дома изключително изчистена и класическа визия. Металът, обаче, въпреки че е по-здрав от дървото, може да корозира, когато вратата е изложена на сурови атмосферни влияния. За да се избегне този нежелан ефект, едностранно MDF панелът може да бъде заменен с алуминиев.

ЗДРАВИНА

Повечето материали за входни врати за къща се представят еднакво по отношение на здравината. Сигурността най-вече се обезпечава от качеството на бравата, като може да бъде направена с множество активни и пасивни шипове, секретен патрон с бронировка, допълнително нощно резе и шпионка.

ДОВЕРЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ

Ако искате да сте сигурни в качеството на вратата, която изберете, то е важно да изберете компания, която:

  • може да Ви даде професионален съвет при избора
  • е проверена и коректна
  • има много доволни клиенти
  • дава гаранция за своите продукти

Свържете се с TITAN DOORS, за да изготвим Вашия индивидуален проект за входна врата, изцяло съобразен с Вашите нужди и предпочитания!