Предимства на пивотните врати

мар. 25, 2024Блог

Има един вид интериорни врати, които съществуват още от миналия век и които се различават от всички останали. Това са пивотните врати – интересен избор, който дава усещане за класика и съвремие- едновременно.

Основната разлика между този тип и стандартните интериорни врати е, че пивотните се монтират в горната и долната си част, а не отстрани с панти, както стандартните врати. Този механизъм позволява въртене на вратата около оста ѝ, което придава невероятен вид както на самото помещение, в което е поставена вратата, така и на целия дом.

Освен красивата визия, има още редица предимства на пивотните врати пред стандартните, заради които да изберете именно такива за Вашия дом.

пивотни врати предимства

Спестяване на пространство – едно от ключовите предимства на пивотните врати

Благодарение на това, че пивотните врати могат да се инсталират и без рамки, те могат да бъдат поставени една до друга и да образуват цели въртящи се стени. По този начин можете да разделите едно голямо помещение на две и да спестите място. Резултатът е естетически издържан и наистина впечатляващ.

Възможност за гъвкави дизайнерски решения

Имате пълна свобода за проектиране на Вашата врата, стига да бъдат предвидени точни мерки и подходящи панти за целта. Този тип врати са тежки и стабилни, като в същото време създават усещане за лекота благодарение на въртящия се механизъм, което ги прави уникални и е сред основните предимства на пивотните врати.

Практичност и функционалност

Пивотните врати могат да се поставят в различни помещения според Вашите нужди. Те могат да служат като вход към спалня, кухня, хол, баня, заседателна зала, кабинет, както и да влязат в ролята на двойни стени, скрити библиотеки, врати на шкафове и дори прозорци.

Ние от Titan Doors можем да Ви бъдем полезни в проектирането и изработването на пивотни врати с високо качество и уникален дизайн. Потърсете ни, за да Ви помогнем да придадете индивидуалност на Вашия дом или офис!