Съвети при избор на покрития за интериорни врати

мар. 27, 2024Блог

Изборът на интериорни врати е важен процес, към който трябва да подходите с внимание, но и да превърнете в приятно занимание, което да Ви носи радост. За да допринесем за това максимално, а и за да научите нещо полезно за вратите, днес ще обърнем внимание на покритието им, което е важно както за устойчивостта на вратата, така и за нейната визия. Ето защо е необходимо да вземете добре обмислено решение, когато става дума за различните покрития за интериорни врати.

Видове покрития за интериорни врати и техните предимства

Покритията придават различни качества на вратите. Ето защо е важно да ги познавате, за да изберете вътрешни врати, които отговарят максимално на Вашите очаквания.

интериорни врати покрития

Боя

Може би най-популярното покритие за врати е боята, която дава възможност за промяна на нейния цвят по всяко време. Добър избор за често освежаване  на интериора.

Лак

Процесът по лакиране на врати е характерен най-вече за дървените врати. Лакът може да бъде с матов или гланциран ефект, прозрачен или тониращ. По този начин дървото става по-лъскаво или се постига желания нюанс.

Фурнир

Фурнированите покрития на интериорни врати могат да бъдат естествени и еко. При първия покритието наподобява дърво. Тези врати са устойчиви, дават реалистично усещане за топлина и имат добра устойчивост на износване.

Вторият вид – еко фурнирът, е подобен на първия, но се обработва по различен начин. При това покритие се комбинират външният вид на дървото и свойствата на изкуствените материали – дълготрайност, здравина, стабилност, влагоустойчивост. Благодарение на това, че покритието е екологично, такива врати са подходящи за детски стаи.

Ако се нуждаете от нови врати, от Titan Doors можем да Ви бъдем полезни! Ние предлагаме интериорни врати с високо качество, красота и индивидуален стил. Не се колебайте да се свържете с нас!