Дизайн на интериорни врати

юли 23, 2019Блог

  Съвременното жилище поставя нови изисквания към вътрешните врати. В последните години хората се стараят да създадат модерен интериор, който е перфектно съчетан във всичките си детайли. За целта те търсят модели в списания, каталози, в интернет и още много източници на информация. Изборът на интериорни врати по каталог  дава възможност да се прецени кой модел и цвят точно ще подхождат на обзавеждането на жилището или офиса.

  Изработката на съвременни интериорни врати е по нови технологии, позволяващи влагането на нетрадиционни материали. Детайлите се оформят много прецизно, а някои врати приличат буквално на произведения на изкуството. Това се постига с орнаменти и рисунък върху покритието на вратата или с добавяне на рисувани и гравирани стъклени елементи.

  В каталозите не винаги се намира точно този модел, който ще е идеален за конкретното жилище или обществена сграда. В такива случаи се изработват интериорни врати по индивидуален проект. Те могат да бъдат с нестандартна форма, като правите ъгли могат да се заменят със скосени участъци, заоблени арки или други форми, избрани според мястото на монтаж. Освен формата на вратите, вторият не по-малко важен елемент е покритието. Сега има толкова много възможности за външно покритие на интериорни врати, че възможностите са неограничени нито като материал, нито като цвят. Освен това, върху самите врати може да се добавят орнаменти или шарки, добавени машинно или ръчно.

  Единственото, което клиентът трябва да знае, когато иска нестандартни интериорни врати е какви точно да бъдат те. След определянето на визията, като форма, цвят и декорация, вратите се изработват и монтират на определените места. За клиентите най-трудният момент е определянето на модела. Те желаят нещо различно, но не винаги имат ясна представа, какво точно да бъде то. В такива случаи професионални дизайнери от фирмата производител ще им помогнат да вземат решение. Така няма опасност новите интериорни врати да не подхождат на обзавеждането.

  Повечето хора предпочитат едноцветни интериорни врати, защото в жилището им обикновено има достатъчно цветове, шарки и украси. Това обаче не важи за обществени сгради и офиси, където интериора е почти винаги едноцветен. В такива случаи чудесно подхождат интериорни врати с орнаменти и гравирано или рисувано стъкло. Това се отнася и за ресторанти, барове и центрове за красота. В тези обекти се държи на оригиналната визия и собствениците не желаят нито един елемент от обзавеждането да е обикновен и стандартен. Освен, че искат уникални интериорни врати, собствениците на тези обекти имат и други изисквания. Вратите трябва да са шумоизолирани, а често и с висока топлоизолация. Санитарните органи изискват пожароустойчиви интериорни врати и всички тези качества трябва да се съчетават заедно.

  Това не е проблем – заедно с красивата си визия, вратите, изработени по поръчка или избрани по каталог имат още редица полезни функции. Ако се поръчат интериорни врати с високо качество, те освен уникален дизайн ще притежават и много практични свойства.