Полезно

Колко струва интериорна врата по поръчка?

Цените, които предлагаме, зависят от Вашия избор на интериорна врата – модел, покритие и размери.

Дайте Вашата конкретна поръчка от избран модел с избраното от Вас покритие и ние коректно ще Ви отговорим в най-кратки срокове.

Имате ли врати на склад?

Ние работим според изискванията на Вас, нашите клиенти, за модел, размери, цвят, покритие на интериорната врата и я изработваме в точните размери, които са Ви необходими. По тази причина не поддържаме налични количества на склад, за да можем адекватно да отговорим на Вашите нужди и индивидуални желания.

Предлагате ли монтаж на вратите?

При закупуване на интериорна врата от нас, предлагаме монтаж, който се заплаща допълнително.

Какъв е срокът на изработка?

Вашата интериона врата ще бъде изработена между 2 и 3 месеца в зависимост от типа на поръчката.

На какъв етап от строителството трябва да се монтират вратите?

Най-подходящият момент за монтаж на интериорна врата е когато подът е готов и стените са завършени.

Какво е фрезоване?

Фрезоването е високопроизводителен метод на рязане, широко използван за обработка на равнинни и фасонни повърхнини, за прорязване на прави и винтови канали с разнообразен профил.

Специализирана машина ЦПУ (център с програмно управление) отнема от повърхността на МДФ-а и създава възможност за стотици различни по вид и големина фрезовани елементи върху интериорните врати, които от своя страна придават различна визия на всяка интериорна врата, която произвеждаме.

Раздвижени первази

Всички первази, които ние произвеждаме, са раздвижени или „плаващи”, т.е. первазите са с Г-образна форма и имат перо, което влиза в отвора на касата на интериорните врати с цел компенсация на кривините на зида на стената. В случай, че стените са криви, такива подвижни первази спомагат за по-доброто регулиране и напасване на касите на интериорните врати. Ползването на такъв тип первази осигурява възможност да се скрият някои несъществени кривини на зида, но само ако разликите в дебелината на стената не са по-големи от 2-3 см.
Первазите могат да бъдат с овална и права форма: овални первази, прави первази.

Посока на отваряне - Лява или Дясна врата

За да Ви помогнем да определите от какъв тип врати се нуждаете според начина и посоката им на отваряне, сме приложили чертеж с обяснение:

Скрити панти

Това са панти, предназначени за врати, монтирани във вътрешни пространства със стилен и изчистен интериор.

Обикновено се монтират на „лакирани”, т.е. боядисани врати, напълно изчистени, гладки, в пастелни цветове, импониращи на луксозен интериор с подчертани линии на дърво и стъкло или бяло и черно.

Такъв тип панти оскъпяват вратата допълнително, в зависимост от броя монтирани панти на крилото на интериорната врата. Позволяват частичен раглаж на крилото .

 

Профилирана врата или двуцветни крила?

По желание на клиента вратите могат да бъдат изпълнени с две различни на цвят или повърхнстно покритие и  материал страни. Нарича се още профилиране на врата в два цвята.

Видове пълнеж за изработка на крилата на интериорните врати

1. Хартиен пълнеж „пчелна пита”
Пълнежът на интериорните врати, изработвани от нас по стандарт БДС – български държавен стандарт, се прави от специална хартия тип „пчелна пита”.

2. Плътен пълнеж тип „сандвич” с масив и МДФ
При необходимост, интериорните врати могат да бъдат с плътен масивен пълнеж по цялото крило тип „Сандвич” с масивни табли, слепени с 6 мм МДФ по средата, за по-добра плътност и тежест на крилото на интериорните врати.

3. Флакс пълнеж тип „перфорирано ПДЧ”
Този тип пълнеж представлява плътно или перфорирано ПДЧ (плътно слепени дървесни частици) и често се използва за допълнителна звукоизолация при изпълнението на интериорни врати, а също така и за по-висока плътност и топлоизолация при изработката на пълнежа на входните врати.

Какво е Естествен фурнир?

Фурнирът е тънък лист от дървесина, който обикновено се слепва към повърхността на различни плочи MDF.
Фурнирът се добива чрез рязане или т.нар. развиване на предварително обработена секция от дървесен труп.
Фурнирът може да бъде радиален или тангенциален в зависимост от посоката на рязане. При радиалното рязане на фурнира дървесината се реже под прав ъгъл спрямо годишните пръстени, създавайки правожилен ефект. При тангенциално рязане на фурнира, рязът се прави успоредно спрямо центъра.

Какво е МДФ или Medium Density Fiberboard (MDF)?

Това е плоча от дървесни влакна със средна плътност. Продукт, произвеждан на основата на дървесни частици, получени чрез раздробяване на остатъци от твърда или мека дървесина до дървесни влакна, често във дефибратор, в комбинация с восък и гума като свързващо вещество. От получената маса се оформят плочи при висока температура и пресоване.

Крайният продукт е съставен от отделни влакна (не от фурнир) и може да бъде използван като строителен материал по подобие на шпертплата. Полученият MDF е по-здрав и много по-плътен от шпертплата или нормалните ПДЧ — плочи от дървесни частици.

Името му произлиза от различието в плътностите на плочите от влакна. Широкото производство на MDF започва в началото на 80-те години на миналия век.

Цветове по RAL каталог

Фалцови и безфалцови крила?

Основно интериорните врати се произвеждат с фалцови крила, като по желание на клиента крилото може да бъде изработено и като безфалцово.

Безфалцовите врати се наричат още „тапетни врати“ поради факта, че крилото при затворено положение е в една равнина със стената и фугата между крилото и касата на вратата остава непокрита (видима).