Повече за плъзгащи интериорни врати на Titan doors

юли 24, 2019Блог

Какво е добре да знаем за плъзгащите врати?

На първо място, че от гледна точка на технологичните процеси, монтаж на плъзгаща интериорна врата се извършва при следните условия. Необходимо е подът да е готов, също тавана и стените. Ако стената е декоративна (от гипскартон), трябва допълнително да се усили в частта, където ще бъдат поставени механизмите в последствие. Има и известни недостатъци. Технологично, за да се приплъзва вратата покрай стената е необходимо да има луфт, за да бъде максимално малък стената трябва да е идеално отвесна,но все пак трябва да се има предвид, че шумоизолацията неможе да бъде, като на нормалана интериорна врата. За затварянито и заключването се използва специален обков, който изисква каса. На крилата се поставят вкопани дръжки, за да може, когато имате необходимост плъзгащото крило да се плъзне по стената до максималното използване на светлият отвор, без дръжката да ни възпрепятства.
Много често при порталите ключа за осветлението се намира на стената, по която се плъзга вратата и при невъзможност да бъде преместен се правят декоративни первази, които уплътняват появилата се фуга на стената между ключа за електричеството и плъзгащото крило, така това неудобство може да бъде преудоляно и да се постигне необходимата шумоизолация.

Кога да ги изберем плъзгаща врата?

Подходящи са в ситуация, при която няма достатъчно пространство да се постави стандартна интериорна врата, но може да бъде въпрос и на лично виждане. По отношение на цялостното интериорно решение няма проблем, защото всички врати могат да се изработят и по двата начина . Предимство е, че има много варианти.

Кои са вариантите на Titan Doors за плъзгащите врати?

Според начина на монтиране интериорни те плъзгащи врати могат да бъдат – за плъзгане покрай стена или за вграждане в декоративна такава. При първата механизмите за плъзгане се монтират върху стената над отвора и крилото на вратата се плъзга пред нея. При втория механизма се монтира върху съществуваща стена и се затваря с декоратвна такава, изгражда се система, състояща се от механизми за плъзгане и каса. Крилото на вратата при отваряне влиза между двете стени. И при двата варианта , плъзгащите се врати могат да са еднокрили или двукрили. Според начина на окачване, могат да бъдат с горно или долно водене. Удобството при горното е, че релсата се скрива естетично зад бленда и подовата настилка запазва своята цялост. Долното водене се избира обикновено за врати, които преграждат по-широки пространства като се използва цялото разстояние от пода до тавана, но и това не е задължително.Може да се изпълни и само с горно плъзгане. Порталните врати са с две или повече крила, които могат да се комбинират – отваряеми и неотваряеми и съответно плъзгащи се в една или две оси. Ако пространството позволява крилата да се плъзнат покрай стената се използва плъзгане по една ос, но ако няма място се разминават по две. Предимство е, че размера може да бъде съобразен точно с пространството.

Кои материали са подходящи за една плъзгаща врата направена от нас „ Titan Doors” ?

Може да се каже, че няма неподходящи материали. Всички стандартно познати в мебелопроизводството се използват и при вратите (ПДЧ, HDF, MDF, естествено дърво). Това предполага голямо разнообразие от покрития, които могат да бъдат подходящо комбинирани с интериора и според индивидуалния усет да се постигне еднаквост или контраст. Може да се каже, че МDF е предпочитан поради високата си плътност и възможността му за обработка.За това всички врати на „ Titan Doors” се изработват от (MDF). Често предпочитана комбинация е със стъкло. Особено при порталите, стъклото внася усещането за светлина и простор. Може да се изработи и изцяло от стъкло. Видът и тежестта на материалите в крайна сметка имат значение дотолкова, доколкото естетически да бъдат издържани помещенията. Истината е, че за да имаме надеждна плъзгаща врата най-важни са механизмите.

Кои и какви механизми да изберем?

Необходимо условие е комплекта от механизми да съответства на тежестта на вратата. Според различните видове монтаж и носене на вратите се използват и съответните механизми. Например, при дървените врати те лесно се крият с допълнителна бленда, но при стъклените се използват често дизайнерски, защото са видими. Препоръчително е да се доверите на опита на професионалистите, т.е оставете това на нас.

Цени и гаранция от Titan doors

Цените са относителни, защото много зависи от материала, плъзгащата система, размера и броя на вратите, а също и от използваните декоративни материали.Стъклата и декоративните материали също могат да оскъпят вратата. Относно гаранцията, срока е между една и две години. Обикновено се разделя и по-дълга е тази за механизмите, а цялото изделие е с гаранция от 1 година.