Ламинатните врати

юли 21, 2019Блог

Ламинатът е един сравнително нов продукт. Ламинираните подови покрития възникнали в средата на 80-те години на миналия век в Швеция. Интересното е, че до днес, благодарение на доказаните си качества, те заемат повече от 10% от пазара на подови покрития в целия свят.

Що се отнася до структурата на материала, тя не е хомогенна, а сложна, четирислойна.

Ролята на повърхностно защитно покритие играе специален високоустойчив филм от меламинови или акрилни смоли, нанасянето на които е наречено „ламиниране”, а оттук и наименованието на изделието.

Ламинатът не променя цвета и блясъка си под въздействие на слънчевата светлина, а упоритите петна от храни, напитки или паднали фасове се премахват с ацетон. Описаните технологии на производство на ламинирани покрития са екологични и водят до получаването на безопасен, чист продукт, при който няма емисии на вредни за здравето вещества по време на експлоатация. Именно затова, на такива покрития могат да се доверят дори хора, склонни към алергични заболявания. Практиката е показала, че те се чувстват комфортно в помещения с такъв тип покрития. Ламинатните врати предлагат богат асортимент от цветове и шарки и могат да имитират голям брой по-скъпи материали. Благодарение на това, избирайки ламинатна врата, Вие можете да създадете желаната атмосфера, като спестите средства.