Боядисването на интериорните врати – бърз, евтин и красив начин за обновяване на дома

авг. 30, 2022Блог

Боята може да се използва за добавяне на контраст, подчертаване на интериорната врата и създаване на драматичен ефект, които по-късно да бъдат продължени в останалите елементи на интериора чрез следване на една и съща линия при персонализиране на пространството.

Ако всичко в интериорния ви дизайн е готово, но нещо ви липсва за постигане на „уау“-ефекта, боядисването на интериорната врата може би е точно това, от което имате нужда. Нестандартният цвят на вратата дава съвсем нова визия на интериора.

Сред водещите интериорни тенденции в последно време е все по-смелото и уверено използване на цветовете в интериора. Експериментирането води до добавяне на индивидуален характер на пространството, което прави собствениците щастливи и те чувстват повече уют в дома си. Най-лесният начин за това е добавяне на акцент чрез нестандартен цвят на вътрешната врата.

Най-често използвани цветове при поръчка на съвременни интериорни врати
Интересните и нестандартн цветове са изключително популярни при поръчка на вътрешна врата. Обикновено собствениците на жилища залагат на природни и естествени нюанси. Зелено, жълто и други пастелни тонове спомагат за по-закачлив поглед върхо обзавеждането. Те внасят топлина и комфорт, като предразполагат към отмора. Такива цветове са подходящи и за интериорни врати за ваканционни жилища или вили.
По-семпли и по-малко приключенски са някои класически цветове като въгленово черно, шоколадово кафяво и тъмносиьо. Тези цветове все още се приемат за екзотични при поръчката на интериорна врата, което ги прави смел и нестандартен избор.

Преди да поръчате цялата интериорна врата в определен нюанс, добре е да направите експеримент с малко парче в желания цвят в интериора, за да се убедите, че ви харесва. Ние ще ви помогнем с консултация и съвет, а разбира се, винаги можете да наемете и професионален интерорен дизайнер. Можете да разгледате каталози, както и различни уебсайтове със снимки, в които да откриете идеалния нюанс, който ще подхожда идеално на обзавеждането и индивидуалността ви.

Често експертите препоръчват матовото покритие вместо гланцов отенък, независимо от цвета, на който сте се спрели. Маслените цветове и наситените тонове със гладък завършек, благодарение на матовият ефект вратите Ви могат да се превърнат в последен писък на модата в областта на интериорните врати по поръчка.

Промяната на вътрешната врата може да спомогне на различни детайли в интериора да изпъкнат, а също така можете да прикриете детайли. С нейна помощ вие определяте границите на своето пространство, като заявявате себе си като индивидуалност или обявявате дома за общо пространство за всеки член на семейството, в зависимост от покритието и детайлите, като остъкление, например. Ако искате вратата да разшири визуално интериора и да направи пространството по-голямо, изберете цветове, които допълват нюансите на стените. В случай, че акцентирате вратата, изберете по-ярки и смели цветове.

Добавяйки тапицерия и интериорни елементи в същите цветове като вътрешната врата, ще постигнете приемственост в стила на стаята. Има и варианти, в които се използват два цвята по диагонал на вратата, които след това намират продължение и в самия интериор или комбинация от наситени нюанси на вратата и светли контрастн цветове за тапицерията и декорацията.

И вместо заключение – доскоро се смяташе, че смяната на цвета на стените е най-лесният начин за промяна на интериора, но всъщност промяната на интериорната врата е много по-бързо и впечатляващо, ако имате нужда от нова визия в дома си.