Стилове за вътрешната врата, които подхождат на интериора на дома ви

сеп. 1, 2022Блог

Външната врата е ваш съюзник, когато искате да направите добро първо впечатление на вашите гости. Тя е представлява дома, така че посетителят да поиска да го опознае по-добре или да не си създава грандиозни очаквания. И всичко това още от входа на дома ви.

Интериорните врати от своя страна улавят характера на вашия дом. Те могат да утвърдят или тотлно да съсипят първото впечатление, което сте направили. Затова изборът на интериорна врата е изключително важно и също толкова значимо, колкото изборът на външна врата, ако не дори и повече. За да ви помогнам да изберете най-подходящия стил интериорна врата, според специфичните мотиви в дома ви, сме ви подготвили няколко бележки, които да имате предвид и да ви насочат в избора.

Класически интериор

Класическият дизайн е най-леснят и удобен начин да създадете практичен и естетичен външен вид на дома си. Като имате предвид това, вътрешната врата трябва да допълва визията и това я прави изключително важна. Тя трябва да е традиционна и изчистена, така че да можете да я поставите както в спалнята, така и в кухнята, а също и във всекидневната или други специфични стаи, без да се налага да променяте дизайна.За тези интериори са подходящи и интериорните врати тип с л;асически орнаменти, различни фрезовани форми, орнаменти. Вътрешните врати тип класически се препоръчват и се вписват и в класически интериорни стилове, като носят ретро усещане, без да са символ на лош вкус. В зависимост от заобикалящия интериор, може да се добавят различни елементи, които да добавят традиционна визия, остъклени детайли и други според предпочитанията ви.

Модерен интериор

Модерният интериор не означава съвременен дизайн. Последният е по-ориентиран към дизайнерските тенденции в момента, докато обикновено модерният дизайн е минималистичен и изчистен, като целта му е едновременно естетика и функционалност в елементите на интериора.

Плъзгащите интериорни врати със стъкло и MDF чудесно се вписват в темперамента на модерния вътрешен дизайн. Те са както функционална преграда на стаите в къщата, като същевременно остават верни на минимализма, характерен за този стил.

Уникален или еклектичен вътрешен дизайн

Ако интериорният ви дизайн е ункален и няма ясно определен стил – класически или модерен, или ако прелива от един в друг мотив и е въплъщение на еклектичния интериорен стил, тогава във вашия дом плъзгащите интериорни врати с две крила ще придадат елегантност и стилна визия.

Хармониките са чудесни за малките кътчета от дома ви, които искате да прикриете. Този модел, изработени от MDF, обикновеноо се използва за гардероби или разделители между дневната и кухнята.

Стиловете на вратите, за които говорихме в тази статия, както и примерните проекти, които ви показваме, са само изходна точка за идеите ви при изграждане на най-подходящите вътрешни врати, които да прилягат на интериорния дизайн в дома ви. Тези идеи са само насока за избора, а когато дойдете при нас, ние ще ви дадем още идеи и съвети как интериорната врата да стане истинско бижу във вашия дом.