Идеи за нестандартни решения за интериорни врати

сеп. 18, 2022Блог

През последните години интериорните врати се превърнаха от просто нужен и функционален компонент – в ключов елемент от интериорния дизайн на всяко помещение. Разбира се, всички те притежават основните качества за уединение и намаляване на шума, но нека не забравяме, че и стилът има значение, когато избираме нови врати за дома или офиса си.

Важно е при избора на интериорни врати да обръщаме внимание на всеки аспект – от вида на вратата до цвета и стила на обкова.

Ако все пак тази стъпка ви предстои, сме подготвили някои от най-актуалните тенденции в интериорния дизайн в момента, които да ви помогнат да вземете правилното решение за покупка, според вашите нужди и предпочитания.

Интериорни врати с нестандартен дизайн

Скрити (тапетни) врати

Скритите врати са най-доброто решение за подобряване на визуалния ефект на помещението с помощта на креативност. Те постигат баланс между усещането за пространство, функция и практичност чрез единността и цялостната форма на стената. Този вид интериорни врати могат да бъдат направени с различни повърхностни покрития, цветове, ефекти и текстури, в зависимост от интериорния дизайн в дома или офиса.

Пивотни врати

Освен че са по-големи, по-тежки и предлагат драматичен съвременен вид, пивотните врати позволяват красиво и елегантно движение с почти невидим обков, който се върти по вертикална ос, което ги отличава от обикновените врати на панти.

Пивотните врати могат да бъдат изработени от дърво, както и с различен тип механизми, според тяхното предназначение в модерния интериор.

Можете да изберете високи врати от пода до тавана, врати, направени като скрити библиотеки, тип декоративна стена от няколко части, както и цели врати, отварящи пространства помежду си.

Барокови врати

Бароковите врати са чудесен избор, ако имате по-изтънчен вкус и искате да придадете на дома си по-нестандартна визия и усещане за елегантност. Класическите и барокови ефекти, които се използват върху интериорните врати варират от изчистени и минималистични до тежки и масивни орнаменти в дворцов стил.

За изработката им се използват само изключително качествени материали, най-често масивно естествено дърво, което придава чувство за непреходност, лукс и устойчивост.

Titan doors ви предлага интериорни врати със съвременни и класически дизайни по индивидуален проект. Работим само с висококачествени материали, а вратите, които създаваме, са не само с отлична звуко- и топлоизолация, но и с гарантирана устойчивост във времето.

Споделете ни представите си за перфектните интериорни врати, а ние ще изпълним и най-нестандартните ви идеи!