Трябва ли ни нова интериорна врата?

сеп. 12, 2022Блог

Изборът на нова интериорна врата може да ви отнеме повече време и нерви, дори отколкото изборът на мебели. В тази статия ще се опитаме да ви дадем няколко съвета как да избегнете това.

Смяна на интериорна врата

Интериорната врата може да изиграе също толкова голяма роля във впечатлението за целия ви интериор, колкото и скъпото обзавеждането и мебелите. Освен това вие имате досег с вратата всеки ден и дори само по тази причина, трябва да изберете високото качество пред ниската цена. И, както често повтаряме, тя трябва да има свое място в интериора ви и да се вписва естествено в него.

Обновявате старата интериорна врата или замяна с нова?

Трябва да имате предвид, че при смяната на старата врата може да имате някои трудности, които е важно да предвидите.
Замяната на плътната интериорна врата на дневната със стъклена, ще внесе повече светлина и усещане за широта в интериора. Можете също така да придадете повече стил в дома си чрез смяната на некачествените врати с нов и впечатляващ модел. Тази малка наглед промяна може да промени изцяло визията на дома ви, като му прида съвеменен облик и същвременно смяна на старите некачествени врати с нови дълготрайни модели.

Критерии, на които да отговаря интериорната врата

Преди да поръчате интериорна врата, трябва да помислите на какви критерии искате да отговаря, а също така дали има специални наредби за вратата. Например дали е необходимо вратата да е пожароустойчива, или искате висок клас шумоизолация. Разбира се, за огнеупорните врати разнообразието от модели е твърде малко, което ще стесни избора ви. 

Предимства и недостатъци на различните видове врати

Интериорни врати без монтаж

Вие можете да поръчате интериорна врата и да я монтирате сами. Това ще ви спести известна сума пари, но може да се окаже, че не сте взели правилно размерите и вратата да не съвпадне с мястото, отдредено за нея. Друг вариант е да допуснете грешка в монтажа, който да загрози помещението или да намали фунционалността на интериорната врата. И в двата случая ще изгубите излишно време и нерви.

Интериорна врата по поръчка с монтаж

При този тип врати със сигурност няма да имате проблем по отношение на искания модел и правилния монтаж. Крайният резултат със сигурност ще е перфектен. Освен това процесът по монтажа ще отнеме малко време и никакви нерви от ваша страна.