Интериорни врати с естествен и технически фурнир

юли 19, 2022Блог

Фурнирът, независимо дали е естествен или технически позволява различни възможности за визията на интериорните врати. Технологията на обработка или така нареченото „фурнироване” на всяка интериорна врата, създава перфектен защитен слой, който придава чувството, за уют, топлина и хармония с естествената дървесина .
Естествен фурнир се добива от различни дървесни видове, затова цветовете му варират в много широк диапазон. Това дава възможност на клиентите да изберат подходящият цвят за своя обект. При влагане на естествен фурнир в изработката на вратите, се имитира до съвършенство изцяло плътно масивно дърво, защото фурнирът е лист дървесина изрязана от масивна дървена трупа, което позволява на интериорните дизайнери да осъществяват своите проекти на много по-достъпна цена.
Красотата на естественият фурнир дава възможност за създаване на красиви интериорни врати по индивидуални поръчки. За всеки тип обзавеждане се намира точният цвят фурнир, като се използва съответния вид дървесина с различен тип фладер. Ако се налага корекция на естествения цвят, това се постига с различни по вид и цвят байцове и лакове. Технологията на залепване на фурнира върху повърхностите многократно увеличава здравината на вратите, тъй като се ползват материали, които ги изолират от влагата, като полиуретанов безцветен лак или лак с ултравиолетова защита, против потъмняване на дървесината или в случая, естественият фурнир.Техническия фурнир се създава фабрично затова шарките и цветовете могат да се избират по каталог. При естественият фурнир това не е възможно, тъй като не може да се диктува на природата какви цветове и форми да създава. Възможностите за смяна на цвета са при байцване с ралични цветове байц по този начин, фладера на съответното дърво остава същият и само променяме цвета му.Когато интериорните врати са фурнировани качествено, може да се разчита на много дълъг живот на вратите, дори и при интензивна експлоатация.