Избор на интериорна врата

юли 30, 2022Блог

Когато дойде време да се прави нов интериорен дизайн, независимо дали става дума за чисто нов дом или просто за козметичен ремонт, нещо, което често се пренебрегва при избора на стила, са именно интериорните врати, а те оказват наистина сериозно влияние върху начина, по който възприемаме едно помещение.

Може и да не ви се вярва, но изборът на модела и стила на вратата може да внесе ново усещане в дома ви. Спомнете си за интериорите на домовете във Викториански стил с красивите им богато орнаментирани дървени врати и изключителното разнообразие на модели, което може да се види във всяко отделно решение. В днешно време според стандартите в новото строителство жилищата се предлагат със скучни, еднообразни, стандартни интериорни врати с обикновени месингови дръжки. В това няма нищо оригинално и индивидуално, нали?

Представете си всекидневната ви и трапезарията, разделени от елегантна врата във викториански стил с две плъзгащи крила. Вратите, чиито крила се отварят навътре или навън от стаята, заемат твърде много място. Затова плъзгащите врати са практичен и същевременно стилен избор, който дава ретро винтидж усещане в интериора. Крилата на плъзгащите врати се „скриват“ в стената от едната или и от двете страни на врата, в зависимост от възможностите, които предлага жилището и вашето желание. При избора на интериорна врата, защо да не обърнем поглед към миналото и не почерпим идеи от стилната елегантност и удобство, което може да ни предложи то?

Ако при избора на интериорна врата търсите по-съвременна цветова схема, ще я откриете в череша, топола, дъб или орех, както и в други екзотични дървесни нюанси. Някои почитатели на по-нестандартните визии използват материали, различни от дърво. На популярност се радват металните и стъклените врати. Стилът на вратата трябва да допълва този на вашия интериор, но разнообразието, което Титан Доорс ви предлага при избора на интериорни врати за вашия дом е достатъчно, за да задоволи и най-капризния вкус. Можете да избирате сред изключително много различни цветове по RAL каталог, а от моделите предлагаме гладки или резбовани врати, изчистени или с различно остъкление (1/3, 2/3 или 3/3), класически или плъзгащи, с едно или няколко крила. Добавете към това и индивидуалните размери, които ще вземем на място и ще получите идеалната врата за вашия дом, точно по ваш вкус!

В заключение ще ви дадем и няколко експертни съвета за избора интериорни врати за вашия дом:
1. Не е задължително всички интериорни врати в дома ви да са с еднакъв модел. Можете да смесвате и съчетавате стиловете на интериорните врати, а също така да избирате различни цветове или декорация. За да има последователност и хармония в интериора, можете да заложите на конкретен елемент или цвят, който да се повтаря навсякъде в дома ви. По този начин различните елементи на обзавеждането ще са в хармония, а вие ще имате свободата да изразите индивидуалността си.
2. Гладките боядисани врати са изключително популярни. На голям успех се радва класичекият бял цвят, тъй като добре се съчетава с почти всички интериорни решения. Същото обаче важи и за черния цвят – той е по-наситен, дава по-голям акцент върху вратата и добавя дълбочина.
3. При избора на модела за интериорни врати трябва да се съобразите с размера на помещението. Голяма двукрилна плъзгаща врата от стъкло може да е изключително красива, в но в малката ви всекидневна биха изглеждали несиметерично, а наред с това визуално ще смалят още помещението.
4. Най-важният фактор при избора на интериорни врати обаче остават вашите желания и предпочитания. Свържете се с нас и ние ще направим всичко възможно, за да останете доволни!