Предимства на масивните интериорни врати

юли 29, 2022Блог

Интериорните врати от масивно дърво имат редица предимства, които със сигурност трябва да се вземат предвид при поставянето на врати в новото ви жилище или смяната им. Истина е, че масивното дърво може значително да повиши цената на интериорната ви врата, но това всъшност е добра инвестиция, ако се замислите за ползите, които това ще ви донесе. За тези от вас, които са избрали масивни интериорни врати има голям избор на декори и модели. Масивните интериорни врати се изработват по ваша поръчка и с инидивидуални размери, взети на място.

Красив външен вид за по-дълго време

Масивна интериорна врата по поръчкаЕстетическия вид на вратата винаги е от голямо значение. Понякога това е от ключово значение при избора на интериорна врата. Факт е, че масивните врати имат значително по-добра визия и придават изтънченост на интериора в сравнение с по-евтините варианти, които само имитират дърво. Те дават своеобразна „тежест“ в интериора и го правят да изглежда по-лусозен. Освен това масивните интериорни врати имат много по-дълъг живот, тъй като материалът им е по-стабилен. Това означава, че по-дълго време те ще запазят добрия си външен вид, дори в помещения, в които натоварването е по-голямо.

Енергийна ефективност
Масивните интериорни врати имат предимство и по отношение на топлинния разход в жилището ви. Те осигуряват по-добра изолация, която ще запази температурата в стаята постоянна, особено ако вратата е с добра рамка. Масивното дърво има и звукоизолиращи качества, което е проблем в много домакинства, както и в различни административни и офис сгради. С масивната интериорна врата значително ще ограничите шума и по този начин ще осигурите повече спокойствие и неприкосновеност.

Допълнителна защита при влизане с взлом и огън
Масивните врати за по-трудни за влизане в взлом, а тов е една добра причина да ги използвате, както за екстериорна, така и за интериорните, които са свързани с фоайето. По този начин, ако успеят да преодолеят външата врата, а вътрешните са заключени, за крадците ще е по-трудно да влязат навътре в дома или офиса ви.
Допълнително предимство на масивните врати е това, че е те са по-устойчиви на огън в сравнение със стандартните. Не трябва да забавяте обаче, че все пак те са направени от дърво и също горят.

Сила и здравина
Устойчивостта на масивните интериорни врати също е едно от техните предимства. Те няма да се напукат с течение на времето. Също така няма да имат дупки или нащърбвания, които неизбежно се неизбежно се получават при другите типове интериорни врати при различни инциденти, като небрежно преместване на мебелите, например. Това е особено валидно, ако изберете и качествени аксесоари за вратата, като панти, дръжки и други.

Разнообразие от декори
Не на последно място, трябва да отбележим, че масивните интериорни врати се предлагат с богат избор на декори от различни дървесни видове, така че по най-добрия начин вратата да се съчетае със стила и дизайна на останалата част от обзавеждането ви.