Избор на врата за баня

авг. 3, 2022Блог

Има няколко вида материали, които можете да използвате за да направите вратата на банята си. Това са дърво, алуминий или стъкло, като всеки от тях има своите предимства и недостатъци, а изборът кой е най-подходящ, оставяме изцяло на вас.

Когато избирате врата за банята си, трябва да се съобразите със стила на помещението. Разбира се, има и други неща, с които трябва да се съобразите при избора и за тях ще поговорим в следващите редове.

Стъклена врата за баня

За разлика от останалите врати, тази в банята обикновено се използва не само за затваряне на помещението, но и за да не се мокрят другите помещения. По тази причина вратата в банята трябва да бъде водоустойчива. Стъклото е материал, които дава тази възможност, но ако изберете него, трябва да помислите как да намалите прозрачността. Решение на този проблем е да използвате матирано стъкло или врата с 1/3 или 2/3 остъкление с мат.
Другият недостатък на стъклената врата за баня е по-скоро естетически. Стъклото придава декоративен вид и с него могат да се постигнат много красиви резултати, но водните пръски оставят неприятни следи от капки върху стъклото, а това може да навреди на красотата на банята ви. Това ще наложи по-често почистване на вратите, но резултатът си заслужава, защото стъклените врати за баня определено ще добавят стил в интериора ви.

Дървена врата баня

Поглеждайки към вратата на банята, дървото като материал изглежда по-добро и по-здраво. Освен това е и по-плътна и осигурява добра звукоизолация. Въпреки това, дървото е материал който, когато е поставен във влажни или мокри помещения лесно може да се деформира, ако не се пази и се мокри директно с вода, ако душът е далеч от вратата и тя се мокри по-малко, тогава няма причини за притеснение.

Алуминиева врата за баня

Алуминиевите врати за баня са най-малко поддатливи на влагата. Материалът е устойчив на вода и има сравнително ниска себестойност. Но тези врати имат и редица недостатъци. Моделите им са изключително малко, а дизайнът не би подходжал на повечето модерни домове. Освен това имат по-малка дебелина и създават триене и скърцане, които са неприятни за ухото. По тази причина този тип врати обикновено се използват за обществени бани и тоалетни.

Това са съвременните материали, които се използват за вратите на банята. Надяваме се, че тази статия ще ви бъде полезна при избора на врата за банята ви и не забравяйте, че всеки интериор е индивидуален, а при поръчка на врата при нас, нашите експерти ще ви помогнат с безплатна консултация, за да направите най-добрия избор за вас!