Как да изберете интериорна врата за спалнята – II част

авг. 21, 2022Блог

В предишната статия започнахме с няколко съвета за това как да изберете подходяща интериорна врата за своята спалня. Както обещахме тогава, сега ще ви дадем някои допълнителни съвети.

Дали да купите врата с каса, или само крило?

Ако скоро сте сменяли интериорната врата на спалнята си, може би касата е достатъчно здрава и няма нужда да бъде сменяна. В този случай по-изгодно ще бъде да смените само крилото. Този вариант може да изглежда по-лесен и да прави възможността за грешки по-малка, но всъщност може да се окаже, че все пак „евтиното излиза скъпо“. Може би смяната и на касата ще доведе до някои неудобства и ще наложи малък ремонт на апартамента ви, но по този начин ще избегнете несъответствието между крилото и касата, както и разминавания между цветовете на касата и крилото.

Големина на отвора на вратата

TitanDoors ви спестява необходимостта да измервате вратата. Наш екип ще дойде на място и ще вземе точните размери, за да сте сигурни, че всичко е наред. Точният размер на касата и на крилото позволяват монтажът да е по-лесен и да не се налага допълнителни ремонти при поставянето на интериорната ви врата.

Определете накъде ще се отваря вратата

Според фън шуй вратата трябва да се отваря навътре, към помещението. Така според източната философия, вие показвате гостоприемност. Разбира се, вратата на спалнята ви трябва на първо място да е удобна за вас и да е съобразена с особеностите на целия интериор.
Друго решение, което ще трябва да вземете, е от коя страна да се намира дръжката на вратата – отляво или отдясно на крилото. В Индонезия например, повечето врати са с дръжка от дясната страна на крилото.
Тези два фактора зависят както от начина, по който сте свикнали да са вратите в дома ви, така и от начина на разположение на мебелите в спалнята ви. Те трябва да са поставени така, че да има достатъчно място вратата да се отваря спокойно, без крилото да се удря в обзавеждането. В противен случай, за кратко време върху вратата и върху мебелете ще се появят грозни драскотини и наранявания и красотата им бързо ще увехне.

Избор на вида на материала

Най-често за интериорната врата на спалнята се използва дърво или MDF. Разбира се, може да изберете и друг материал за вратата на спалнята си като метал, пластмаса или фибростъкло. В зависимост от необходимостта от лично пространство и неприкосновеност на спалнята, можете да изберете дали да има остъкление и какво да е то. Стъклото придава елегантност и стил, а ако имате нужда от по-голяма плътност на вратата, можете да изберете матово остъкление или дори цветно стъкло. Масивната дървена интериорна врата също е добър избор и позволява по-голяма звуко- и топлоизолация на спалнята ви.

Довършителни работи по интериорната врата

Интериорната врата на спалнята ви ще остане по-трайна, ако бъде лакирана. Лаковото покритие на вратата може да е прозрачно и да подчертава естествения цвят на дърво, който сте избрали, като може да добави допълнителен гланц към интериорната врата или да бъде само покритие, което да предпазва вратата ви. Освен прозрачен гланц, можете да изберете и сред разнообразни цветове, ако искате по-смело решение за вратата на спалнята си. Дори, в зависимост от вкуса и интериорните ви решения, можете да изберете вратата да е в различни цветове от двете си страни. Така максимално ще съвпадне с декора както на спалнята, така и на съседната й стая, без да се налага да правите компромиси.

Ако имате нужда от повече информация във връзка с поръчката на интериорна врата за спалнята си, или вече имате идея, свържете се с нас! Ние ще ви окажем пълно съдействие и професионална помощ за изработката на вашата интериорна врата.