Как да изберете врата за спалнята – I част

авг. 17, 2022Блог

Ако искате нов облик на стаята, може да се наложи да направите някои промени, дори в някои случаи се налага цялостен ремонт. Можете да избегнете това и да придадете изцяло нова визия на дизайна в спалнята си, само със смяната на прозорците и интериорната врата. Така ще спестите доста нерви, време и пари, а резултатите ще ви изненадат.

Изборът на врата за спалнята обаче може да се окаже по-трудна задача, отколкото очакваме. Разнообразието от модели, цветове и материали може да ви обърка. Затова в тази и следващата статии ще ви дадем основни насоки как да направите избора на интериорна врата за спалнята си лесна и дори приятна задача.

Първо, трябва да знаете какви са размерите на стаята и въз основа на тях, да изберете ширината на вратата. След това избирате врата с атрактивен дизайн и в съответствие с интериора на спалнята ви. След това идват още няколко фактора като цената на вратата, разходите за монтажа, вида на материала и вида на вратата, докато най-накрая откриете идеалната врата, която е най-подходяща за вашата спалня.

Към основните фактори при избора на интериорна врата за спалнята, има още няколко допълнителни, които може да са ви полезни при избора на врата за спалнята.

Помислете как ще използвате интериорната врата на спалнята

Вие знаете, че има различни видове врати и те се различават помежду си по начина на употреба. Разбира се първи са класическите врати с едно крило, които се отварят навън или навътре, освен това има врати тип „летящо крило“, които помагат, когато ръцете ви са заети, има такива, които се плъзгат (пързалящи врати), както и сгъваеми (тип хармоника). Повечето врати се монтират сравнително лесно, но могат да бъдат полезни при различни интериори.
Плъзгащата врата може да се монтира в по-тесни спални, които имат сравнително широка стена. По този начин вратата може изцяло да се скрие зад стената и да разшири пространството, съединявайки спалнята и съседната стая. Тези врати са изключително популярни за спалните в азиатски стил и са изключително популярни в Япония, Китай и Корея. Този модел интериорни врати са минималистични, практични и дават добри възможности за разнообразен дизайн на модела, но ако интериорът не позволява, монтажът им става по-труден.

Надявяме се тези съвети да ви помогнат в началния подбор на избор на врата за спалнята. В следваща статия ще ви дадем още малко полезна информация за това как да изберете вашата интериорна врата за спалня.

А ако вече сте избрали своята врата, свържете се с нас. Ние ще вземем размерите и ще ви консултираме на място. След това, ще изработим точната интериорната врата за вас.